Durgun Bir İş Aramaya Enerji Verin – İş Aramak için 7 Kariyer İpuçları

Aylarca veya daha uzun süredir iş arayan profesyonel arayanlar için, tüm iş arama süreci biraz bayat görünebilir. CareerBuilder.com, Dice.com ve Monster.com gibi iş arama web sitelerinde ve iş arama motorlarında genellikle sayısız saatler harcanır ve çoğu zaman minimum geri bildirimle sonuçlanır. Aylarca iş bulamamak sinir bozucu. Kaçınılmazlık, kariyer seçimlerinizi, mesleki becerilerinizi, deneyiminizi, niteliklerinizi ve hatta eğitiminizi sorgulamaya başlarsınız. Ama yalnız değilsin. İşsizliğin yüksek olduğu zamanlarda, yavaş hareket eden bir iş piyasası, durgunlaşan bir iş arama görüntüsü yaratabilir.

Bu yedi bölümlük dizide, iş aramanızı canlandırmak ve kariyer güveninizi yeniden canlandırmak için iş arama stratejileri ve ipuçları sunacağız.

1) Yarı Zamanlı İş, Geçici İş veya Gönüllülük

Kariyer alanınızda kısa süreli, yarı zamanlı veya geçici işler aramak, ayağınızı kapıdan içeri sokmanın iyi bir yoludur. Yakında herhangi bir zamanda tam zamanlı iş açılmamış gibi görünse bile, yarı zamanlı çalışma ve geçici çalışma, işvereninizin sizi ve iş ahlakınızı tanımasının bir yoludur. Bir iş açılırsa veya yeni bir pozisyon oluşturulursa, o işe başvuran diğer adaylardan daha avantajlı olursunuz. Şirkete göstermek için bir özgeçmişten çok daha fazlasına sahip olacaksınız.

2) Kişisel Markanız Üzerinde Çalışın

Birisi internette adınızı arasaydı, ne, eğer bir şey görürse? Her durumda, sizi işe almak herhangi bir şirket veya kuruluş için büyük bir yatırımdır. Özellikle zorlu ekonomik zamanlarda ve işverenlerin yönlendirdiği bir iş piyasasında, şirketler iş başvuruları konusunda daha seçici davranıyorlar.

Dijital ayak izinizin ne olduğunu belirlemek için birkaç dakikanızı ayırın ve çevrimiçi olarak kendinizi arayın. Çevrimiçi imajınızla ilgili bir kariyer fırsatı veya sorun yaratabilecek bir isim paylaşıyor musunuz?

İşverenin güçlü yönlerinizi, sizi neden işe alması gerektiğini ve yatırım yapmaya değer bir aday olduğunuzu bilmesini sağlamak için kişisel markanızı kullanın. Hatırlarsanız, kişisel marka, çevrimiçi göründükleri şekliyle yaşamınız ve mesleki becerilerinizdir. Kişisel markanızın doğru ve gerçekçi olmasını istiyorsunuz, ancak aynı zamanda bir işverene karşı harika görünmenizi de istiyorsunuz. Markanız genel niteliklerinizi, eğitiminizi yansıtmalı ve kariyer hedeflerinizi belirtmelidir.

Bir Google aramasında ve bir Yahoo aramasında nelerin göründüğünü görün. Bir LinkedIn profiline ve diğer profesyonel sosyal ağ sitelerinde profillere sahip olmak, pozitif bir dijital ayak izi oluşturmaya yardımcı olabilir. Profiliniz profesyonel ve tutarlı olmalıdır. Bilgilerinizi her profilde benzer kariyer hedefleri ve kariyer hedefleriyle tutarlı tutun. Sosyal medyayı ve çevrimiçi profesyonel imajınızı karıştırmaktan kaçının. Özel hayatınızı ÖZEL tutmanız önemlidir. Bu, birçok insanın kişisel marka bilinci oluşturma konusunda yaptığı ve bir sonraki iş veya fırsat için seçilmelerine mal olabilecek bir hatadır.

3) Kariyer Değiştirme veya Yeni Sektörlere Ayrılma

İş aramanızı çeşitlendirin ve önceki iş arama stratejilerinizde dikkate almamış olabileceğiniz yeni iş pazarlarına dalın. Bir kariyer alanı, herhangi bir kariyer alanı seçin ve becerilerinizin ve niteliklerinizin yeni iş fırsatlarına dönüşüp dönüşmeyeceğini belirleyin.

Bu, sadece kendini gösteren ilk iş ilanına başvurmanız gerektiği anlamına gelmez. Aslına bakarsanız, bunun tersi doğrudur. Mesleki bilginizden yararlanabilecek bir kariyer alanı seçin. En iyi seçeneğiniz, küçük bir coğrafi bölgeye bakmak ve bu bölgede hangi işverenlerin olduğunu belirlemektir. Alan işvereninin iş pozisyonlarını ve aradıkları iş tanımlarını inceleyin ve niteliklerinizi özgeçmişinizle karşılaştırın. Yeni bir sektöre orta yaşta bir kariyer değişikliği zor görünebilir, ancak bir kariyer değişikliği özgeçmişini ve ön yazısını yeniden yazmak, istihdam seçeneklerinizi hızla genişletebilir.

Güçlü yönlerinizi inceleyin. İnsanlarla aranız iyi değilse personel işlerine başvurmayın. Matematik yeteneğiniz yoksa mühendislik veya muhasebe işlerine başvurmayın. Başarılı olabileceğinizi bildiğiniz bir endüstri veya kariyer alanı seçin ve iş aramanızı o alana odaklayın. Belki de henüz bir iş bulamadınız çünkü çok fazla olası kariyer yolunuz var. Zamanınızı boşa harcayıp size uygun olmayan işlere başvururken bir fırsatı kaçırmış olabilirsiniz. Bir iş arama süreci uzayıp gittiği için, her şeye başvurmaya çalışmak cazip gelebilir, ancak niteliklerinize ve iş becerilerinize odaklanmaya devam edin.

Başvurduğunuz iş türleri konusunda gerçekçi olun. Çoğu zaman, yeni bir iş piyasasına kariyer geçişi yaptığınızda, kendinizi mevcut kariyer alanınızda olduğundan daha genç seviye pozisyonlar için rekabet ederken bulacaksınız. Kariyer değiştirmek geriye doğru bir adım gibi görünebilir; yine de gelecekteki potansiyel işverenlere yeni zorluklarla başa çıkabileceğinizi, öngörüye sahip olduğunuzu ve becerilerinizi endüstriler arasında genişletme esnekliğine sahip olduğunuzu göstermek güçlü bir varlık haline gelebilir.

4) Kariyer Danışmanlığı ve Kariyer Danışmanlığı Hizmetlerini Kullanın

Yardım çağır. Aylar boyunca hiçbir iş teklifi veya iş bulma ihtimali olmadan geçtiyse, iş aramanız için biraz yardıma ihtiyacınız olabilir. İş aramaya odaklanarak finansal yükümlülüklerinizin sizi aştığı bir konuma getirilmek istemezsiniz.

Yeni üniversite mezunları ve üniversite mezunları, kolejlerinin kariyer hizmetleri departmanını kullanabilirler. İstihdam listelerinin ve ilanların ötesinde, birçok üniversite kariyer hizmeti departmanı, mülakata hazırlık yardımı, özgeçmiş yazma ve kariyer tavsiyesi sunar ve bir kariyer yolu seçmenize yardımcı olabilir. Bu hizmetler, kariyer değiştirmeyi veya kariyer geçişini düşündüğünüzde genellikle yardımcı olur. Ayrıca, birçok şirket belirli üniversitelerden, kolejlerden ve belirli derece programlarından veya bölümlerinden öğrenciler arar. Okulların kariyer hizmetlerindeki bir kariyer danışmanı sizi bu şirketlere bağlayabilir.

Kolej veya üniversite kariyer hizmetleri merkezlerinin ötesinde, yerel şehrinizin veya ilçenizin sunduğu kariyer yerleştirme hizmetlerine bakın. Bu tür yerel hizmetleri aramaya başlamak için yerel ticaret odanızla iletişime geçin. Bu hizmetlerin çoğu ya ücretsiz ya da yerel sakinler için minimum bir ücret karşılığında.

Özel durumunuza bağlı olarak, profesyonel bir kariyer danışmanı veya kariyer danışmanı tutmayı düşünün. Profesyonel bir kariyer danışmanının işi, tam olarak ne yapmak istediğinizi anlamanıza yardımcı olmak ve kaynaklarınızı ve niteliklerinizi nasıl en üst düzeye çıkaracağınız konusunda size tavsiyelerde bulunmaktır.

Bir kariyer danışmanı seçmeden önce, kariyer danışmanlığı hizmetinin hangi hizmetleri sağladığı ve son aday yerleştirme başarı oranlarının ne olduğu hakkında biraz araştırma yapın. Bu şekilde, sonuçta ne bekleyeceğinizi bileceksiniz. Bir kariyer yolu bulmanıza yardımcı olacaklar mı? yazmaya devam etme tavsiyesi ve mülakata hazırlık, yerleştirme hizmetleri ve yol boyunca size yardımcı olur mu? İş arama süreci uzayıp gidiyor gibi göründüğünde yardım istemekten korkmayın. Bir kariyer danışmanına veya bağımsız bir kariyer servisine sahip olmak, iş aramanızı canlandırmanıza yardımcı olabilir.

5) Özgeçmiş Yazınız Kariyer Hedefinizi Yansıtıyor mu?

Özgeçmişinizi ve profesyonel imajınızı yenileyin. İş aramanız durmuş görünüyorsa, özgeçmişinizi ve genel profesyonel imajınızı gözden geçirmek için bu zamanı ayırın. Bu, ön yazınızı, Linked-In gibi profesyonel sosyal medya sitelerini ve profesyonel referanslarınızı içerir.

İşverenler özgeçmişinizi daha önce görmüşse ve herhangi bir yanıt almadıysanız, bu, özgeçmişinize ikinci bir bakış atmak için ipucunuz olabilir. Özgeçmişinizi yazım hataları, yazım hataları ve zayıf dil bilgisi açısından kontrol edin. Bunlar, herhangi bir potansiyel işveren için kesin bir sonuçtur.

Çevrimiçi özgeçmişinizin 20 saniyelik testi geçebileceğini düşünüyor musunuz? 20 saniyenin genellikle bir işverenin özgeçmişinizi gözden geçirmek için harcayacağı süre olduğunu unutmayın. Bu zaman çerçevesinde, bir işveren sizi bir iş görüşmesi için çağırıp aramayacağına karar verecektir. Herhangi bir görüşmeye çağrıldığınızdan bu yana bir süre geçtiyse, bu özgeçmişinizin 20 saniyelik testi geçemediğini gösterebilir. Bazı özgeçmiş yazma değişiklikleri gerekli olabilir. Ayrıca özgeçmişinizin estetik açıdan hoş olduğundan ve özgeçmiş niteliklerinizin, eğitiminizin ve deneyiminizin birlikte doğru bir şekilde aktığından emin olun.

6) Yalnızca En İyi İş Arama Motorlarını Kullanmak Kariyer Seçeneklerinizi Sınırlandırabilir

Tüm iş arama web siteleri eşit yaratılmamıştır. Çevrimiçi iş arama motorlarını kullanarak bir sonraki iş fırsatını aramak, özgeçmişinizi birçok şirkete ve iş bulma merkezine dağıtabilir. Bununla birlikte, tüm iş arama web siteleri, profesyonel kariyer alanınız veya sektörünüz için aynı ağırlıkta değildir.

Moster.com ve CareerBuilder.com gibi büyük iş siteleri, özgeçmiş becerilerinizi ve niteliklerinizi yayınlamak için harika seçeneklerdir. Ancak, bu çevrimiçi iş arama sitelerinde fark edilme şansınız düşüktür. Binlerce kariyer uzmanı ve iş arayan, günlük olarak özgeçmişlerini yayınlıyor ve güncelliyor ve oldukça rekabetçi bir iş piyasasında, kariyer hedeflerinizle çok genel olmak, o işe girmenize neden olmayabilir.

Sektörünüze veya kariyer hedeflerinize özel en iyi iş arama sitelerinin neler olduğunu araştırmak için biraz zaman ayırın. Kariyer alanınız tıp endüstrisi içindeyse, özellikle tıbbi işlere veya hemşirelik işlerine odaklanan web sitelerini arayın. Kariyerinizi genişletin ve bir şirkete veya kuruluşa girmek için yarı zamanlı iş arama fırsatları arayın.

İş aramanıza odaklanın ve spesifik olun ve her yere baktığınızdan emin olun. Kendinizi sadece birkaç büyük şantiyeyle sınırlamak felaket olabilir. Aradığınız işlerin çoğu, yaygın ve en popüler iş arama motorlarında listelenmemiş olabilir. Bu nedenle, daha az bilinen iş sitelerine ve sektöre özel sitelere bakmayı deneyin. Yerel gazetenizi her gün, özellikle Pazar baskılarında kontrol edin. Bazen bir iş ilanı gazetede sadece bir günde basılabilir.

Profesyonel sosyal ağ sitelerinizi kontrol etmeye devam edin ve olası iş fırsatlarından bahsetmek için gözlerinizi açık tutun. Aramanızı tek bir yerle sınırlandırarak büyük fırsatları kaçırıyor olabilirsiniz. İşsizseniz, aradığınızı herkese söylemeyi unutmayın. İnsanlar konuşur ve sözler etrafta dolaşır. Arkadaşınızın kuzeninin kız arkadaşı, işe aldıkları bir şirkette İnsan Kaynakları departmanında olabilir. Bir sonraki işinizi nerede bulacağınıza şaşırabilirsiniz. Ne yaparsanız yapın, aradığınızı bulana kadar aramayı bırakmayın.

7) Uzun Vadeli Kariyer Seçeneklerinizi Tekrar Ziyaret Edin

Profesyonel kariyeriniz boyunca hangi uzun vadeli kariyer planlama adımlarını düşündünüz? Çoğu zaman, belirli eğitim ve deneyim gerekliliklerini yerine getirdikten sonra, seçtiğimiz meslekte rahat ve biraz kayıtsız olabiliriz. Bununla birlikte, becerilerimiz sürekli güncel değilse veya ekonomik değişimler, teknolojik yenilikler veya şirket yeniden yapılanması nedeniyle zaman içinde iş güvenliğimizi kaybedebiliriz.

Kendinizi kariyer alanınızda hiç işin olmadığı bir konumda bulursanız, sektör değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Değişim iyi olabilir, ancak kariyer değiştirmekten bahsettiğinizde, insanlar bunu daha fazla okul veya eğitim, programlarında önemli değişiklikler veya en baştan başlamakla karıştırır. Herhangi bir değişiklik, biraz yeniden eğitim veya iş bilgisi konusunda yeni bilgiler gerektirebilirken, kariyer değiştirmek, düşünüldüğünden daha kolay olabilir.

Hangi paralel endüstrilerin veya diğer kariyerlerin aynı yeteneklerinizi kullandığını inceleyin. Kariyer danışmanlığına başvurun ve niteliklerinizi kullanan, belki de farkında olmadığınız sektörleri belirlemenize yardımcı olacak birkaç kariyer testi yapın. Bir kariyer danışmanı bu kararda size yardımcı olabilir ve size belirli kariyer alanları hakkında içeriden bilgi sağlayabilir. Bir kariyer danışmanınız yoksa, yerel bölgenizde kimlerin sizin becerilerinize sahip profesyonelleri işe aldığını düşünmek ve eski işinizle ilgili sevdiğiniz her şeyi listelemek isteyebilirsiniz. Ardından, aynı niteliklere sahip işleri arayın. Ayrıca eski işinizle ilgili sevmediğiniz şeylere bakabilir ve bu niteliklere sahip olmayan işleri arayabilirsiniz. Saygın bir kişisel veya kariyer testi yapın ve kişilik tipinize uygun işleri düşünün.

Yapabileceğiniz en kötü şey, hiçbir şey yapmamaktır, özellikle de gelecekteki işinizin etkilenebileceği kariyer alanınızda büyük değişikliklerin geldiğini görüyorsanız. Proaktif bir yaklaşım yeni kapılar açabilir ve size yeni kariyer fırsatları sağlayabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir