Burada yalnızca daha az etkili olan ancak son birkaç yılda edindiğim tüm deneyimleri özetleyen bazı kurallar var. Ve tüm bu kurallar, ara sıra olanlardan ileri düzey kullanıcılara kadar her İnternet kullanıcısı için geçerlidir.
Kural 1
Doğru adresinizi asla çevrimiçi olarak yazdırmayın. Asla asla. Adresinizi MySpace’de, Facebook’ta veya kendi web sitenizde yayınlayın ve dakikalar içinde gereksiz e-postalara boğulacaksınız.
Mümkün olduğunda, java betiği ile adresinizi gizlemeye veya karartmaya çalışın ve adresinizden bir resim oluşturun. Namedomaincom gibi şifrelemek yeterli değil.
Kural 2
Tüm filtreleri ve araçları unutun. ISS’nizin önemsiz e-posta filtrelerine güvenmeyin.
Karmaşık düzenli ifade filtrelerinden ve bilinen kötü posta sunucusunun kara listeye alınmasından yarı akıllı Bayes filtrelemesine kadar hiçbiri sözünü tutmaz. Spam göndermede her zaman güncel modanın gerisindeler.
Filtreleme ile ilgili sorun, algılanmayan istenmeyen postalar değil, yanlışlıkla tutulan veya daha kötüsü silinen iyi postalardır.
Kural 3
İstenmeyen iletileri çekmeye başlarlarsa silinebilecek tek kullanımlık adresler kullanın. Bu adresleri parmak ucunuzla oluşturmanıza izin veren hizmetleri bulmayı deneyin. Bu sahte adreslerin her biri ana adresinize yönlendirilir ve gerçek adresiniz her zaman gizlenirken onlara cevap bile verebilirsiniz.
Bu, makineler, haber bültenleri, alışveriş siteleri vb. ile iletişim kurmanın açık ara en iyi yoludur.
Ve ne zaman spamlanırsın? Sorun değil, sadece hedeflenen adresi silin, hepsi bu.
Kural 4
Önemsiz e-postayı HİÇBİR KOŞUL ALTINDA HİÇBİR ŞEKİLDE yanıtlamayın, silin. Bu tür e-postaları okuduğunuzu ve hatta cevapladığınızı asla onaylamayın.
Kural 5
İstenmeyen postaları asla açmayın. Size bir bilgisayar virüsü bulaştırabilir veya arka planda adresinizi otomatik olarak onaylayabilirler. Posta sunucusundaki şüpheli mesajı silmeyi deneyin.
Kural 6
Abonelikten çıkma bağlantıları da dahil olmak üzere, gereksiz e-posta iletilerindeki bağlantılara asla tıklamayın. Bu yalnızca daha fazla spam’e yol açacaktır. Ayrıca bilinmeyen göndericilerden gelen e-postaları HTML modunda açmamak en iyisidir.
Kural 7
Spam yapan bir şirketten asla bir şey satın almayın. O adamları seni taciz ettikleri için ödüllendirme. Sitelerini ziyaret etmeyin veya daha fazla bilgi istemeyin.
Kural 8
Farklı amaçlar için birden fazla e-posta adresi kullanın. Bu, farklı kaynakları ve göndericileri belirlemenize yardımcı olur ve daha etkili bir şekilde ayırmanıza olanak tanır.
Kural 9
Bilinmeyen insan gönderenlerin, postaları karantinadan gelen kutunuza geçmeden önce kendilerini tanımlamaları gereken ürünleri kullanın.
Kural 10
Makinelere yazmak için otomatik olarak oluşturulan kullanılıp atılan adresleri kullanın (örn. web2.0, mağazalar, haber bültenleri)
Kural 11
Bir arama motoruna yazarak e-posta adresinizin spam göndericilere açık olup olmadığını kontrol edin.
Kural 12
Önemsiz e-posta alma olasılığı daha düşük olan daha karmaşık bir adres kullanmayı deneyin. Tamamen rastgele oluşturulmuş adresleri seçin.
Kural 13
İhanete uğramış adresleri kullanmayı bırakın. Bir spam gönderici listesinden asla temizlenmeyeceksiniz.
Kural 14
Oturum açma bilgilerinizi asla kimseye vermeyin. Karınıza değil, en iyi arkadaşınıza ve tabii ki iş arkadaşınıza değil.
Kural 15
Kendinizi her zaman mümkün olan en iyi şekilde savunun. Yeni Windows yamaları, güncel bir virüs koruması ve çalışan bir güvenlik duvarı tam bir zorunluluktur.
Kural 16
MS Internet Explorer, Microsoft Outlook veya Outlook Express kullanmayın. Arabacıdırlar ve sürekli olarak bir saldırganın ilk potansiyel avıdırlar.